9-9-2024 maandag 9 september 2024

Topsportvriendelijke school

Het Porta Mosana College is een topsportvriendelijke school. Dit betekent dat leerlingen die aan topsport doen afspraken kunnen maken die het combineren van school en sport gemakkelijker maken. Het Porta is geen LOOT-school, waardoor er bijvoorbeeld geen vrijstellingen gegeven kunnen worden. Wel wordt er indien mogelijk maatwerk geleverd om het voor de leerling in de praktijk zo prettig mogelijk te maken. Let wel, het combineren van school en topsport is een behoorlijke belasting voor de leerling waarbij discipline, planning en doorzettingsvermogen zeer belangrijk zijn. Het is de leerling zelf die bepaalt of deze combinatie haalbaar is en waar maar mogelijk ondersteunt de school dit.

Via onderstaande link kan de sporter een sporttalentpas aanvragen. Hierdoor weten wij zeker dat je ook aan topsport doet en je een bepaalde status hierin hebt verworven.

Aanvragen sporttalentpas (limburgsport.nl)

Tevens meldt de sporter zich aan bij een van onderstaande topsportcoördinatoren en vul je (ieder jaar opnieuw) een intakeformulier in. Hierna gaan we in gesprek om te kijken wat er voor de sporter nodig en realiseerbaar is. Voor verlof (absentie) voor wedstrijden dient te allen tijde de teamleider gevraagd te worden.

Topsportcoördinator onderbouw: dhr. William Spinder 
Topsportcoördinator bovenbouw: dhr. Jean Paul Slijpen

Wij wensen alle topsporters veel succes in dit schooljaar/seizoen!

Tennisracket